Blog

Pupeční kýla je nejčastěji se vyskytující kýla u kojenců. Častěji ji vídáme u nedonošených dětí a šance na úpravu bez chirurgického řešení je vysoká. Kýla může být jen nepatrná a její diagnostika je možná pouze za pomoci ultrazvuku, ale jsou i kýly které u rodičů budí svou velikostí (jak do šířky tak vyklenutím nad břišní stěnu) respekt.

Fyzioterapeuti tomu říkají první vzpřímení. Mezi laickou veřejností je chronicky známé jako pasení koníků. Je to velice důležitý motorický model a pokud na začátku vývoje děťátka nedojde ke správnému zapojení svalů mohou vzniknout obtíže, které jsou schopny ovlivnit všechny další fáze motorického vývoje a učení.

Endometrióza

10.12.2023

Tímto nezhoubným ,ale přesto závažným onemocněním trpí 10-15% žen ve fertilním věku. Tkáň podobající se děložní sliznici vytváří různě velká ložiska v různých částech těla. Nejčastěji je zasažena dutina břišní a malá pánev. Projevuje se širokým spektrem příznaků.
Z těch častějších to jsou:
🌺 poruchy cyklu
🌺 bolestivá MS
🌺 cyklické bolestivé...

Pánevní dno

10.12.2023

Absolvováním certifikovaného kurzu Fyzioterapie u dysfunkce pánevního dna a inkontinence jsem získala zvláštní odbornou způsobilost pro: